malinvikstrm.blogg.se

Student i Stockholm

Publicerad 2015-02-27 16:16:16 i Allmänt,

Livet som ung student i Stockholm tror man ska vara en dröm när man kommer från en mindre stad som gör. Men dessvärre är det ett tufft liv att leva. För det första så är det ett omöjligt uppdrag att få tag på boende som student, och om man nu hittar något är hyran oförskämt hög för en "fattig" student. Sedan behöver man ju även mat, SL-kort, studiemedel osv.. Detta gör att man konstant springer runt och är orolig över pengar. Den stressen blandad med stressen att samtidigt klara av studier på 100% är inte det roligaste. 
Jag personligen vet exakt hur påfrestande det är att vara student i Stockholm. Flyttade första gången till Stockholm hösten 2013. Jag klarade då inte av all den press och stress så jag avbröt mina studier efter 4månader och flyttade hem till mina föräldrar igen. Men viljan att bo i Stockholm och klara av studierna levde vidare så hösten 2014 var jag tillbaka. 
Så idag är jag en 21årig student i Stockholm som med nöd och näppe klarat av ekonomin och min första hela termin på GIH, Gymnastik & IdrottsHögskolan, men av någon konstig anledning trivs jag. Visst skulle verkligen önska att detta med boende löste sig bättre än att bo i hop med min 9år äldre bror men det funkar för tillfället. Jag har precis börjat få ordning på min ekonomi och fått tag på ett extrajobb så förhoppningsvis blir eknomin bättre nu. Så tänkte att jag nu ska dela med mig av mitt liv som idrottsstudent i Stockholm. Så välkommen till blogg och en titt in i mitt liv. 
 
/M

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Malin Vikström

21y/o Stockholm Tränarstudent

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela